innovationsledning

Innovationsledning och innovationsförmåga

RISE utvecklar och erbjuder metoder inom innovationsledning samt stöd i att analysera och stärka innovationsförmågan hos individer. Innovation handlar om ditt företags förmåga att utveckla och kommersialisera produkter och tjänster, från idé till verklighet.

Utmaningar som allt tuffare konkurrens, miljöhot och nya konsumtionsvanor möter oss dagligen. Vi behöver kraftfulla verktyg för att tänka framåt och identifiera framtida affärsmöjligheter.

Vad är innovationsledning?

Genom innovationsledning kan företag själva leda och organisera innovationsarbetet och på så sätt öka organisationens innovationsförmåga. Det handlar om att utveckla en organisations sätt att arbeta, producera och skapa produkter och tjänster. Att arbeta systematiskt med innovationsledning brukar benämnas innovationsledningssystem.

Arbeta med innovation

MAKExperience är en arbetsmetod som ökar innovationsförmågan och som vi erbjuder företag och regioner som vill ligga i framkant. Metoden hjälper er att skapa nya erbjudanden med utgångspunkt i era kunders underliggande behov. Vi har hjälpt över 150 aktörer från 50 olika små och stora, privata och offentliga organisationer.

Utveckla nya produkter och tjänster

Tjänstelogik är nyttan och värdet som era produkter gör eller är för era kunder. Genom att förstå nyttan och värdet kan ni identifiera nya affärsmöjligheter. En insikt kan till exempel vara att era kunder vill hyra en utrustning eller maskin istället för att köpa, en sådan insikt kan leda till förnyelse av era produkter och tjänster. Vi hjälper er att förstå tjänstelogik och ta tillvara på framtida affärsmöjligheter.

Kontakt och mer information

Barbro Lagerholm

Phone: 
+46 (0)31-706 61 79

Max Maupoix

Phone: 
+46 (0)31-706 61 93