Trainneeprogram hos Swerea KIMAB

Traineeprogram hos Swerea KIMAB

14 februari, 2017

Vi söker tre passionerade och nyfikna unga talanger med potential och vilja att bli framtida ledare eller specialister på Swerea KIMAB. Vi är ett ledande korrosions- och materialforskningsinstitut med uppdraget att skapa industrinytta genom företagsnära forskning.

Programmet är totalt 12 månader. Det finns goda  möjligheter till fast anställning efter genomförd  traineeperiod. Programmet börjar med en kortare  introduktion. Därefter kommer du att få arbeta i forskningsprojekt inom en eller flera av våra tre avdelningar  Korrosion, Materialvetenskap och Produktionsteknik. Det är även möjligt att du får besöka vårt franska dotterbolag Institut de la Corrosion.

Redan från start kommer du att få en mentor som, tillsammans med dig, planerar och skräddarsyr ditt år, så att det blir en bra mix av utbildning och praktik. Som trainee går du från nytutexaminerad student till forskare/projektledare. Du kommer att utvecklas snabbt, samtidigt som du bygger upp ett värdefullt nätverk av kollegor och nya vänner.

Till en början kommer det att vara mycket fokus på laborativt arbete. Du kommer även att få möjlighet att delta i fältprovning, kundbesök, projektmöten, mässor och konferenser. Parallellt under året kommer du att ha gemensamma aktiviteter tillsammans med de andra traineedeltagarna.

Kvalifikationer och ansökan

Vi söker dig som är nyexaminerad civilingenjör gärna med bakgrund inom material, fysik eller kemi.

Du har en stor social förmåga, är snabblärd, lösningsorienterad, nyfiken och naturligtvis intresserad av forskning. Det är meriterande om du har arbetat under din studietid samt om du har studerat utomlands.

Vi vill ha din ansökan senast den 30 april 2017.  Planerad start är den 1 september.

Du ansöker genom att fylla i formuläret på vår rekryteringssida

PDF iconBroschyr om Swerea KIMABs traineeprogram