Digitaliserad tillverkning

Ny film om den smarta digitala kedjan

10 februari, 2017

Svensk industri måste fortsätta med att aktivt ta till sig alla möjligheter som kommer fram tack vare digitaliseringen. Nu kan du se filmen ”Digitalisering – den smarta digitala kedjan” som beskriver betydelsen av digitalisering för svensk industri.

Svensk industri har länge varit ledande inom digitalisering av industriella processer. Alltifrån produktutveckling och affärsorder till själva tillverkningen i fabriker och enskilda maskiner digitaliseras för att optimera processen.

I en ny film beskriver vi de olika digitala möjligheterna och hur de kan effektivisera och stärka industrins konkurrenskraft.

− Att digitalisera en process är ett av de kanske mest effektiva sätten att öka sin lönsamhet och konkurrenskraft. Digital information finns på flera olika nivåer och det optimala är när de olika flödena kan prata med varandra. Då kan man verkligen prata om en digitaliserad tillverkning, säger Niclas Stenberg, forskare på Swerea.

Nyligen arrangerades dagen Digi Demo Day ett startskott för ett brett samarbete för digital utveckling inom svensk industri. Dagen arrangerades inom projektet DINA, som har tagit ett samlat grepp kring möjliga framtidsscenarier inom området och vad som kommer att krävas för att nå dit.

Medverkande parter i DINA-projektet är Chalmers tekniska högskola, GKN Aerospace, Jernkontoret, Siemens, Saab och Swerea.