Lennart Elmquist

Med fokus på defektfritt gjutgods

6 april, 2017

Lennart Elmquist är ny plattformsledare för området Zero Defects på Swerea SWECAST.
– Det är jättespännande att kunna vara med och utveckla ett forskningsområde och se till att vi verkligen jobbar med rätt projekt.

Lennart Elmquist kom till Swerea SWECAST som forskningsingenjör i februari 2016. Ett år senare har han tagit steget till att leda arbetet med Swerea SWECAST:s teknikplattform Zero Defects.

– Defekter har jag egentligen alltid jobbat med sedan jag började doktorera. Det är ett stort problem för industrin och ett mycket intressant område att arbeta med. Kan man utveckla problemlösningar inom det området så får det en väldigt stor genomslagskraft, säger han och fortsätter:

– Sedan kommer detta innebära mycket kontakter med gjuterier och andra företag. Det tycker jag är en väldigt rolig del av mitt arbete, och det gör ingenting att det ökar.

Lennart Elmquists fokus har legat på gjutjärn och det kommer han fortsatt att arbeta mycket med.

– I min nya roll kommer jag även att få bekanta mig med andra material och kommer att lära mig väldigt mycket och utvecklas genom det.

Zero Defects är den ena av de två teknikplattformar som Swerea SWECAST har. Den andra är High Performance, ett forskningsområde som leds av Marie Fredriksson. Tidigare plattformsledare för Zero Defects var Anders Gotte. Han är sedan 1 februari ny forskningschef vid Swerea SWECAST.