IGEday2016

Inspirationsdag på Swerea ska locka fler tjejer till ingenjörsyrket

25 januari, 2018

Den 23 mars arrangeras IGEday 2018 Introduce a Girl to Engineering day på Swerea i Mölndal, Linköping, Olofström, Jönköping och Stockholm. Ett initiativ från kvinnliga ingenjörer och ingenjörsstudenter för att öka intresset för teknik och ingenjörskap bland unga tjejer i åldrarna 12 – 19 år.

Vi välkomnar tjejer i högstadiet och gymnasiet till oss på Swerea, för att se hur vi jobbar med forskning för tillverkningsindustrin. Vår uppgift är att hjälpa industrin att hitta lösningar som gör att produkter och produktion påverkar miljön så lite som möjligt och samtidigt gör företagen framgångsrika. Swerea har flera laboratorier där vi forskar på nya material, nya sätt att tillverka produkter och nya sätt att jobba tillsammans. Vi jobbar med det nyaste inom tillverkning tillsammans med industri och forskare i Sverige och i hela världen.

Deltagarna kommer att få träffa våra ingenjörer och forskare, besöka våra laboratorier och prova på/titta på olika områden som vi jobbar med, till exempel 3D-printning, materialanalys och processövervakning med bland annat laserultraljud, textilåtervinning, industrirobotar, lackering, värmebehandling och miljöanpassning av produkter.

När?

  • Den 23 mars, kl 09.00-13.00 inklusive fika och lunch i Mölndal, Linköping, Olofström.
  • Den 23 mars, kl 10.00-14.00 inklusive fika och lunch i Stockholm.
  • Den 23 mars, kl.09.00-14.00 inklusive lättare lunch i Jönköping.

Vem får delta?

Alla mellan 12 och 19 år som identifierar sig som tjejer eller icke-binära, oavsett var i Sverige man bor får delta. Med eller utan teknikintresse. Det är gratis att delta.

Anmälan

Gör er anmälan på IGEday 2018. I anmälan kan ni skriva att ni vill komma till oss på Swerea i Mölndal, Linköping, Olofström, Jönköping eller Stockholm.

Eventet är ett initiativ av organisationen Womengineer, som jobbar med att öka andelen kvinnor på ingenjörsutbildningarna. IGEday har även stöd av National Engineers Week Foundation, som på ett framgångsrikt sätt har arrangerat den amerikanska versionen av eventet de senaste åren.