farliga kemikalier

Farliga kemikalier i produkter

Samhället ställer stora krav på företag och deras produkter, men även REACH-förordningen innebär att du som aktör måste ha fullständig information och kontroll över vilka kemikalier dina produkter innehåller. Speciellt viktigt är det att ha kontroll på farliga kemikalier i barnartiklar och hudnära produkter som kläder och accessoarer.

Swereas kunskap om ofarliga och farliga kemikalier i produkter ger flera uppdrag och samarbeten med nationella och internationella kemikaliemyndigheter. Swerea delar sin spetskunskap kring kemi- och miljörelaterade frågor med mer än 100 företag. De representerar textil-, sko-, möbel-, detaljhandels- samt elektronikföretag.

Produktguider och databaser

Via Swereas Kemikaliegruppen kan du få, förutom rådgivning, tillgång till olika guider, databaser, checklistor och kontraktsmallar. Med hjälp av dessa kan företagen se till att deras produkter följer gällande lagstiftning, men även går före lagstiftningen.

Kemikalieprovning och kemiska analyser

I vårt välutrustade kemiska laboratorium erbjuder vi kemikalieprovning på textilier, läder samt polymera och metalliska material. Vi analyserar en mängd olika produkter som kläder, skor, leksaker, accessoarer, medicintekniska och elektriska produkter.

Med vårt stora utbud av kemiska analyser kan vi spåra och analysera olika farliga kemikalier cancerogena och allergena färgämnen, perfluorerade ämnen, ftalater, tungmetaller och mycket mer.

Expertrådgivning, märkning och certifiering

Våra experter erbjuder rådgivning och konsultation för val av lämpliga analyser med hänsyn tagen till ingående material, fiberslag, färg och finishbehandling. Under tjänster, kan du läsa mer om vilka specifika analyser vi erbjuder samt om märkning och certifiering av produkter.

Mer information

Kontakt och mer information

Camilla Nilsson

Phone: 
+46 (0)31 706 63 66