Temadag kring EUs kemikalielagstiftning REACH

...inklusive möjlighet att testa din produkt

Det är idag ett måste för varje företag att ha kunskap om det egna företagets kemikaliefrågor. Vi välkomnar därför dig till en temadag kring EUs kemikalielagstiftning (REACH) och ger dig möjlighet att testa en produkt.

Innehåll

Du kommer att få information om vad den europeiska kemikalielagstiftningen, REACH, ställer för krav på dig som varuleverantör, vilka krav du kan ställa på dina leverantörer, vad det gäller att se upp med och vilka konsekvenserna kan bli om du missar något. Förutom REACH kommer även angränsande kemikalielagstiftning som berör varuhanterare nämnas, t ex  POPs (Persistent Organic Pollutants), RoHS (Restriction of Hazardous Substances) och Biocidförordningen.

Du kommer också få lära dig mer om analyser av kemiska ämnen och hur analyslaboratorier arbetar. Extra specialerbjudande under dagen är möjligheten att testa en egen produkt med XRF-screening med fokus på tungmetaller.

Målgrupp

Informationen vänder sig till dig som vill ha en bättre överblick över vad REACH innebär, t ex arbetar du med praktisk implementering av kemikaliekrav i företaget eller med inköp och produktutveckling.

Tillfället bjuder på både presentationer och rundvandring på lab och inte minst möjlighet att testa en av dina produkter.

PDF iconInbjudan.pdf (525.39 KB)

Vill du delta?

Registrera dig genom att trycka på knappen: Anmäl dig
Vi behöver din anmälan senast 18 september!

Datum
2018-09-25 09:30 till 15:00
Sista anmälningsdatum
2018-09-18
Plats
Swerea IVF, Argongatan 30, Mölndal
Pris
2 100 kr exkl moms (I priset ingår kursdokumentation, lunch och fika)
Typ
Seminarium