Stora datamängder – stora förändringar?

datamängder

Att förstå omvärlden och den egna verksamheten har aldrig varit viktigare än nu. Tillgången på information och data är stor. Olika verktyg i vår omvärld hjälper människor att samla in information och data från olika källor. Genom att lagra insamlade data på ett systematiskt sätt kan trender och förhållanden ses. En strukturerad datahantering blir ett allt vanligare konkurrensmedel för att välja inriktning i produktutveckling, produktion och inköp.

Uppkopplade produkter ger oss data på ett helt nytt sätt. Att samla in data och sammanställa den till användbar information blir en allt viktigare funktion som bidrar till en produkts användarvärde. Ny teknologi ger oss nya möjligheter att hantera data på ett mer effektivt sätt. Vi går från konventionell datahantering till datasjöar som erbjuder mer kraft och flexibilitet.

Sammanställd data kan komma från många olika produkter och den som kan bemästra den samlade datamängden kan vinna fördelar på marknaden. Data blir en handelsvara. Du och ditt företag är med största sannolikhet berörda. Detta seminarium kommer att belysa många aspekter på detta och du kommer att vara uppdaterad på var vi står idag samt hur vägen framåt kan se ut.

PDF iconInbjudan och program.pdf (417.33 KB)

Datum
2018-09-26 09:30 till 16:00
Sista anmälningsdatum
2018-09-20
Plats
Swerea IVF, Argongatan 30, Mölndal
Pris
Seminariet är kostnadsfritt. Registreringen är bindande men kan överföras till en annan person inom organisationen. Ej avbokad plats debiteras med 500 kr.
Typ
Seminarium