Samverkande applikationer med robotar

– så här använder du dem bäst

Kursen handlar om ditt företags möjligheter att nå bättre resultat genom att människa och robot arbetar ihop – t ex i samma arbetsyta eller bara bredvid.

Mål med kursen: Öka din kunskap och därmed beställarkompetens

Kursinnehåll:

  • Vad är en samverkande robot och vad innebär en implementering av en sådan
  • Säkerhet och standarder: Hur certifierar vi verktygen till en samverkande robot
  • Operatörsperspektiv: Hur upplevs arbetsmiljön och hur programmerar man en robot?
  • Exempel på samverkansapplikationer: Montering, laddning och plundring, kittning, kvalitetssäkring etc

Industrirobotar som kan arbeta tillsammans eller parallellt med operatörer i samma arbetsområde har ökat dramatiskt i popularitet de senaste åren. Det gäller såväl traditionella industrirobotar utrustade med säkerhetssystem som medger samverkande applikationer som robotar med inbyggda sensorer som exempelvis kan förhindra kollision. Den relativt låga kostnaden och förenklade robotprogrammeringen hos dessa robotar gör att allt fler företag inom tillverkningsindustrin utvärderar tekniken och sätter in den i sin produktion.

Tekniken för samverkande robotar går snabbt framåt. Tillsammans med additiv tillverkning av gripperfingrar och fixturer ger samverkande robotar helt nya möjligheter till flexibel och kostnadseffektiv automation. Robotleverantörer har dessutom tagit fram nya tjänster vilket ökar tillgängligheten av robotar via t ex leasing.

Kursen ges i två dagar och riktar sig till SMF i huvudsak. I mån av plats välkomnas även stora företag. I kursen ingår en hemuppgift.

Dag 1 (09.30-15.30)
Du får lära dig vilka trender som är viktigast för dig att hålla koll på i fordonsindustrin. Vad är möjligheterna inom samverkande applikationer egentligen, och hur har andra företag som ditt gjort?

Dag 2 (09.30-15.30)
Vi gör en djupdykning i vad som krävs kring säkerhet och standarder för att vara en konkurrenskraftig partner. Du får se demonstrationer av kollaborativa robotar i verkligheten och möjlighet att testa själv.

PDF iconInbjudan och talarlista (839.68 KB)

Varmt välkommen till en samverkande framtid!

Datum
2019-05-14 (Hela dagen)
2019-05-27 (Hela dagen)
Sista anmälningsdatum
2019-05-08
Plats
RISE IVF, Argongatan 30, Mölndal
Pris
Kursen är kostnadsfri.
Typ
Kurs