RISE på Elmia subcontractor 2018

Behöver du öka din digitala förmåga eller är nyfiken på vad 3D-tekniken kan göra för din verksamhet? Besök oss på RISE i monter D04:20 på Elmia Subcontractor 2018. I vår monter lär du dig mer om bland annat:

Digital lärplattform för den smarta digitala fabriken

Digital kompetens blir allt viktigare inom industrin. För att stärka kompetensen bygger projektet Edig en webbaserad och flexibel utbildningsplattform tillsammans med industriföretag. Denna vänder sig till bland annat produktionstekniker, underhållstekniker, operatörer och utbildningsaktörer.

Additiv tillverkning (3D-printing)

3D-printing erbjuder många fördelar, som exempelvis lättare produkter, mindre spill, kortare produktutveckling och specialdesign. I vår mässmonter hittar du bland annat ett nyproducerat motorblock för en Mercedes-Benz 370S Mannheim Cabriolet A 1931. En produktion som möjliggjorts med hjälp av sandprinting för ny gjutform. 

Smart gjutgods

Komponenter med sensorer har potential att öka produktvärdet, till exempel genom ökad spårbarhet och bättre underhåll. Idén är enkel – materialet är billigt och tekniken lämpar sig för serieproduktion i metallgjutningsproduktionen. Men det finns utmaningar som kräver samarbete över olika specialistområden. Prata med oss om möjligheterna för din verksamhet eller produkt.

Arenan Innodex

På utställningsytan Innodex (hall C) hittar du flera innovativa produkter från RISE så som tröja med sensorer, biobaserad textil, maskiner med minskade vibrationer med mera. Vill du veta mer om en särskild produkt eller område? Kom förbi vår monter eller lämna ditt visitkort så kontaktar vi dig.  ​På arenan talar:

  • Mikael Lindström, på temat "Green Gold" om skogen som en resurs för hållbar industriell utveckling.

Arenan Internet of Things

På arenan Internet of Things talar två av våra medarbetare:

  • Raul Carlsson talar den 14/11 kl 13:15 om Smart gjutgods
  • Sandra Mattsson talar den 15/11 kl 11:15 om Digital lärplattform

Direct Nyhetsstudio

Kent-Eric Lång deltar i Direct Nyhetsstudio (hall D) den 15/11 kl 15.00 i ett panelsamtal tillsammans med Peter Bryntesson, FKG och Magnus Melander.

Hitta mer information om Elmia Subcontrator 2018

Datum
2018-11-13 (Hela dagen) till 2018-11-16 (Hela dagen)
Plats
Monter D04:20, Elmia, Mässvägen 12, Jönköping
Typ
Mässa