Digitalisering inom fordonsindustrin

OBS! kursomgången är nu fullsatt. Vi håller en reservlista och vill du stå med på den så skicka ett mejl till Kalle Persson, kalle.persson [at] swerea.se, med det önskemålet. Fler kursomgångar kommer att genomföras, håll utkik efter information hos FKG, Swerea IVF och Produktion 2030.

Digitalisering kan rätt nyttjad ge både stora besparingar och nya intäktsmöjligheter. Vi visar hur.

Vad innebär digitaliseringen inom fordonsindustrin idag och hur kan du som leverantör tänka och agera för att inte bara följa strömmen? Stora möjligheter finns men även utmaningar, inte minst säkerhetsmässiga, denna kurs inspirerar dig till att agera smart och i tid.

Kursen riktar sig till er som leder företagets teknikutvecklingsprocess (Konstruktion, Produktionsberedning/-teknik, Underhåll, etc). Den baseras på aktuella forskningsresultat och visar på det stöd som innovationssystemet kan erbjuda.

Under de första dagarna genomförs pass om tekniktrender, digitaliseringstemat och innovationssystemet. Baserat på detta och på företagens egen verksamhet identifierar varje deltagare en företagsutmaning att fokusera på som hemuppgift. Tredje och avslutande dagen omfattar inspiration från företag som redan gjort framsteg, diskussion av hemuppgifterna och era lämpliga nästa steg.

Kursupplägg

Dag 1 - tisdag den 20 februari, 09.00–16.00, Mölndal (Swerea IVF)
Megatrender i fordonsindustrin. Digitalisering i Sverige och fordonsindustrin. Introduktion till innovationssystemet och vilka möjligheter det erbjuder.

Dag 2 - torsdag den 15 mars, 09.00–16.00, Mölndal (Swerea IVF)
Fördjupning om några pågående och avslutade projekt inom digitalisering. Hur kan ett typiskt forsknings-/innovationsprojekt gå till och hur kan ni delta?

Dag 3 - tisdag den 27 mars 09.00–16.00, Lindholmen, Göteborg
Studiebesök/gästföredrag med digitaliseringstema. Redovisningar av hemuppgifter, hur tar vi nästa steg?

Vill du delta?

Du kan anmäla dig genom att trycka på knappen: Registrera dig 

 Kurs- och talarpresentation.pdf

Datum
2018-02-20 (Hela dagen)2018-03-15 (Hela dagen)2018-03-27 (Hela dagen)
Sista anmälningsdatum
2018-02-09
Plats
Swerea IVF, Argongatan 30, Mölndal
Pris
Kursen är kostnadsfri
Typ
Kurs