Digitalisering inom fordonsindustrin

Digitalisering kan rätt nyttjad ge både stora besparingar och nya intäktsmöjligheter. Vi visar hur.

Vad innebär digitaliseringen inom fordonsindustrin idag och hur kan du som leverantör tänka och agera för att inte bara följa strömmen? Stora möjligheter finns men även utmaningar, inte minst säkerhetsmässiga, denna kurs inspirerar dig till att agera smart och i tid.

Kursen riktar sig till er som leder företagets teknikutvecklingsprocess (Konstruktion, Produktionsberedning/- teknik, Underhåll, etc). Den baseras på aktuella forskningsresultat och visar på det stöd som innovationssystemet kan erbjuda.

Under de första dagarna genomförs pass om tekniktrender, digitaliseringstemat och innovationssystemet. Baserat på detta och på företagens egen verksamhet identifierar varje deltagare en företagsutmaning att fokusera på som hemuppgift. Tredje och avslutande dagen omfattar inspiration från företag som redan gjort framsteg, diskussion av hemuppgifterna och era lämpliga nästa steg.

Kursupplägg

Dag 1 - tisdag den 12 februari, 09.00–15.30, Södertälje
Megatrender i fordonsindustrin. Digitalisering i Sverige och fordonsindustrin. Introduktion till innovationssystemet och vilka möjligheter det erbjuder.

Dag 2 - torsdag den 12 mars, 09.00–15.30, Södertälje
Fördjupning om några pågående och avslutade projekt inom digitalisering. Hur kan ett typiskt forsknings-/innovationsprojekt gå till och hur kan ni delta?

Dag 3 - planeras i mars/april, 09.00–15.30, Scania Södertälje
Studiebesök/gästföredrag med digitaliseringstema. Redovisningar av hemuppgifter, hur tar vi nästa steg?​

Program

Datum
2019-02-12 (Hela dagen)
2019-03-12 (Hela dagen)
Sista anmälningsdatum
2019-01-31
Plats
KTH Södertälje, Kvarnbergagatan 12, Södertälje
Pris
Kursen är kostnadsfri
Typ
Kurs