Digitalisera smart – se möjligheterna i ditt företag

Agera i tid – förstå vad digitalisering betyder för ditt företag!

Digitalisering är något alla pratar om, men få vet vad det faktiskt innebär. Den här kursen är framtagen för att du som småföretagare ska kunna få stöd i:

  • vinsterna med digitalisering
  • var ditt företag står idag
  • ta fram målet med er digitalisering
  • vilket typ av digitalisering som är bäst lämpat för er

Digitalisering innebär bl a att samla in data och analysera den på ett smart sätt. Detta kan bidra till stora besparingar och nya intäktsmöjligheter. I kursen visar vi företagsexempel och vinsterna med att koppla upp maskiner till internet, spara data i molnlösningar samt att använda artificiell intelligens för att förutsäga produktionsstopp. Andra kursdagen innefattar ett studiebesök på Scania med digitalisering i fokus.

Denna kurs inspirerar dig till att agera smart och i tid. En viktig del i detta är att alla medarbetare är med samt att alla känner till målet med digitaliseringen. Målet kan vara att minska antalet driftstopp, minska bränsleförbrukningen eller att minska energiutsläpp. Genom att göra smarta investeringar och göra dem i tid kan ni som företag säkra er försäljning. Det finns stora möjligheter med digitalisering men även utmaningar, inte minst säkerhetsmässiga, vilket vi belyser i denna kurs. Några av utmaningarna är att få med sig operatörer vid implementering av nya tekniska lösningar, göra investeringar samt att hitta rätt teknik.

Kursen riktar sig till er som leder företagets teknikutveckling (Konstruktion, Produktionsberedning/-teknik, Underhåll, etc).

Kursen baseras på aktuella forskningsresultat och visar på det stöd som innovationssystemet kan erbjuda. Under kursdagarna går vi igenom tekniktrender, digitaliseringsexempel och innovationssystemet. Andra kursdagen ingår ett studiebesök på Scania som redan gjort framsteg inom digitalisering. I kursen ges två hemuppgifter som går ut på att varje deltagare identifierar en utmaning i det egna företaget och tar fram en målbild.

Kursupplägg

Dag 1 - tisdag den 12 mars , 09.00-15.30, Södertälje
Megatrender i fordonsindustrin. Digitalisering i Sverige och fordonsindustrin. Introduktion till innovationssystemet och vilka möjligheter det erbjuder.

Dag 2, onsdag den 10 april, 09.00-15.30, Scania, Södertälje
Fördjupning om några pågående och avslutade projekt inom digitalisering. Hur kan ett typiskt forsknings-/innovationsprojekt gå till och hur kan ni delta?

Dag 3, tisdag den 7 maj, 09.00-15.30, Södertälje
Studiebesök/gästföredrag med digitaliseringstema. Redovisningar av hemuppgifter, hur tar vi nästa steg?​

PDF iconProgram och föredragshållare.pdf (800.58 KB)

Datum
2019-03-12 (Hela dagen)
2019-04-10 (Hela dagen)
2018-05-07 (Hela dagen)
Sista anmälningsdatum
2019-03-05
Plats
KTH Södertälje, Kvarnbergagatan 12, Södertälje
Pris
Kursen är kostnadsfri
Typ
Kurs