Flexlink
Undersökning av Flexlinks transportband. Foto: Flexlink

Friktionsfritt samarbete kan sänka elförbrukningen

Marginalerna krymper samtidigt som konkurrensen ständigt ökar. Fabriksautomatiseringsföretaget FlexLink ville minska friktionen i sina transportband, vilket bland annat kan ge minskad elförbrukning vid deras kunders produktion.  

FlexLink tillhandahåller allt från transportband till simulationslösningar och analyser för industrin. Trots över 35 år i branschen och en inriktning på att göra fabrikerna smartare, finns fortfarande utmaningar i att öka tillverkningsindustrins effektivitet.

Kostnadseffektiva material

Samarbetet mellan FlexLink och Swerea började med att utveckla nya metoder för att mäta prestanda på olika material. Syftet var att kunna leverera lösningar för snabbare, säkrare och mer kostnadseffektiv produktion. 

Med metoderna på plats inleddes analyser på en av företagets mer självklara komponenter, transportbandets kedja. Resultaten var positiva och bekräftade att materialet i själva transportbandet är bland det bästa som kan användas för ändamålet.

Mindre friktion gav flera förbättringsmöjligheter

Fortsatt arbete hade därför istället fokus på glidlisterna mellan balk och kedja. En glidlist med mindre friktion möjliggör antingen tyngre last, snabbare produktionstakt eller en mindre motor som förbrukar mindre el. En så liten detalj som en ny plastblandning i glidlisten kan innebära stora ekonomiska vinningar i produktionen.

– Swerea är en resurs med en specialkompetens och ett arbetssätt som ger oss möjlighet att dyka ner på de minsta detaljerna och ger oss möjligheter att testa nya material. Det ger våra produkter en extra udd, säger Anders Ek forskningsingenjör på FlexLink.